Veganiški “žuvies” kepsneliai ir majonezas – tvaresniam Kūčių stalui

Veganiški “žuvies” kepsneliai ir majonezas – tvaresniam Kūčių stalui

Retas kuris iš mūsų įsivaizduoja šventinį stalą be žuvies, tačiau pasak projekto “Nyksta Žuvys” 88% komercinių žuvų rūšių Europoje yra išgaudoma viršijant maksimalų tausią žvejybą užtikrinantį sugaunamos žuvies kiekį. Jeigu šiais metais ieškai būdų sutikti šventes tvariau – kviečiame išbandyti mūsų šefo Dariaus sukurtą receptą – veganiškus “žuvies” kepsnelius su veganišku majonezu, pasirodo ir taip įmanoma, o dar ir labai lengva

Jums reikės:
Kepsneliams:
– 4 saldžių bulvių – ±700g
– Jūros dumblių lapų – 3 vienetai
– Miltų – 5 valgomieji šaukštai (mes receptui pasirinkome kvietinius, tačiau galima naudoti kokius tik norite)
Prieskoniams:
– Petražolių
– Rūkytų paprikų (galima naudoti aitrias arba ne, priklauso kaip aištriai valgote)
– Cukraus
– Druskos
– Pipirų
– Žuvies prieskonių mišinio (papildomai, jeigu norite)

Veganiškam majonezui:
– 40 ml konservuotų avinžirnių skysčio (iš skardinės)
– 2 arbatiniai šauksteliai Dijon garstyčių
– 2 valgomieji šaukštai acto (tinka visi, bet balto vyno skaniausia)
– 100 ml aliejaus (tinka visi, išskyrus alyvuogių, Darius sakė, kad jis per kartus)
– 30 g (valgomasis šaukštas) kaparėlių (nebūtina)
– 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus (tinka ir rudas ir baltas)
– 0,5 arbatinio šaukštelio druskos

“Žuvies” kepsnelių paruošimas:
– Sutarkuokite burokine tarka bulves ir užberkite arbatinį šaukštelį druskos, kad bulvės išskleistų savo skysčius
– Susmulkinkite jūros dumblių lapus (kaip pavaizduota nuotraukoje) ir rankomis sumaišykite bulves su lapais



– Palikite masę penkiolikai minučių pastovėti, kad labiau atsiskleistų jūros dumblių skonis
– Metas prieskoniams – sudėkite susmulkintas petražoles, rūkytą papriką, juoduosius pipirus, žuvies prieskonius (nebūtina).
– Suberkite į masę miltus ir lengvai išmaišykite



Metas kepti!
– Kepsnelius formuokite rankomis maždaug vieno piršto storio ir kepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros


Majonezo paruošimas:
– Sudėkite į maišymo indą garstyčias, avinžirnių skystį, actą, druską ir cukrų
– Sumaišykite viską su blenderiu
– Blenderiu bemaišant masę lėtai pilkite aliejų
– Jeigu supylus aliejų majonezas vis dar per skystas, papildomai įpilkite aliejaus, kol masė sutirštės
– Įmaišykite į masę kaparėlius (nebūtina)
– Viskas! Taip paprasta:)

Skanaus ir gražių švenčių!


Norintiems sužinoti daugiau apie žuvies pramonę ir jos daromą žalą, kviečiame apsilankyti Nyksta Žuvys projekto puslapyje.

https://nykstazuvys.lt/

Parašyk komentarą:

Close Menu